måndag 17 april 2017

påskhelgen

långfredagens fiske var kallt men ändå bra, vi fick inga jätte gäddor men fick många ist. största för dagen vägde 4,8kg, dom andra låg på ca 2-2,5kg.



 påskafton tog vi det lugnt och nötte inte på så hårt var ju tävling dagen efter, vi fick iaf ett par av den lite mindre modellen. vi fick även ett oväntat säl-skap i en av vikarna.



påskdagen var det dags för tävling som anordnades av Gårdskärs pikes. Det vart en kall dag med snö och blåst och vi funderade ett tag vad vi givit oss in på när man tappade känseln i fingrarna så fort man börja fiska, men det var bara att bita ihop och när farsan krokade första gäddan för dagen och den dessutom var på 80 cm kändes allt lite bättre. När det bara var ett par minuter kvar innan vi skulle åka tillbaka hade vi tre godkända gäddor (80,80,77)och jag skulle bara göra det där sista kastet, då det hugger till ordentligt i flugan, jag ser och känner nästan på en gång att det är en lite bättre firre och pulsen var ganska hög innan den tillslut låg i håven. 92 cm lång var den  och det räckte till att vinna tävlingens största gädda. vi vann även hela tävlingen på 252 cm.
min på 92 cm

farsans på 80 cm
 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar